Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Tubbergen: CDA, GBVVD, Keerpunt 22

Raad20 Tubbergen202022 2026
gemeenteraad Tubbergen 2022-2026
Beeld: Twente FM

TUBBERGEN - Informateurs in Tubbergen Wout Wagenmans en Jolanda Waaijer hebben dinsdagavond een rapportage over de informatie gedaan aan de gemeenteraad van Tubbergen.


Op basis van de gevoerde gesprekken en de uitgangspunten adviseren de informateurs de gemeenteraad van Tubbergen om de partijen CDA, Gemeentebelangen/VVD en Keerpunt 22 te laten onderzoeken of zij een coalitie kunnen vormen. De informateur hebben vastgesteld dat de bereidheid hiervoor bij deze drie partijen aanwezig is.

Met het opleveren van dit rapport is het proces van informeren afgerond en moet het formatieproces in gang worden gezet om te komen tot een nieuwe coalitie.

De informateurs vinden het belangrijk dat de regie over het vervolgproces bij de gemeenteraad ligt. De gemeenteraad wordt daarom geadviseerd om het initiatief te nemen om het proces van formeren op te starten en hiervoor een formateur(s) aan te wijzen. CDA, Gemeentebelangen/VVD en Keerpunt 22 op te dragen te onderzoeken of zij een nieuwe coalitie kunnen vormen. De partijen die geen wethouder leveren in de nieuwe coalitie, op inhoud te blijven betrekken bij de formatie en parallel aan het formatieproces een proces te starten met de gemeenteraad om het maatschappelijk akkoord te herijken en anders vorm te geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.