Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

KIJK TERUG: Kampeerbusje vol Ondernemersmagazine

20222005 Ondernemersmagazine uitgave
Brian, Jouke en Anno bij het uitdelen van de magazines
Beeld: Twente FM

TWENTE – In een knaloranje kampeerbusje trokken de makers van de Ondernemersmagazines Gemeente Dinkelland, Gemeente Tubbergen en Twenterand langs een aantal ondernemers om een exemplaar van het pas uitgekomen magazine te overhandigen. Het leverde veel lovende woorden uit voor het concept Ondernemersmagazine.


De Ondernemersmagazines Gemeente Dinkelland, Gemeente Tubbergen en Twenterand zijn uit met respectievelijk de eerste, de vierde en de negende editie. Ondernemers uit de drie gemeenten profileerden zich middels mooie verhalen over hun bedrijf. De ondernemer en zijn of haar verhaal staan centraal in deze edities, waarvan ‘mobiliteit’ het thema is, maar ook andere bedrijven ruimschoots aan bod komen.

Origineel vervoersmiddel

Voor de makers Brian Brokelman, Anno Oude Engberink en Jouke Zomer tijd om op pad te gaan in de regio, en als mobiliteit het thema is, moet dat langsgaan in een origineel vervoersmiddel.

Het oranje busje stopte onder andere bij Jacco Speelman van Tijhof Automotive in Almelo. Zijn bedrijf staat op de cover van Ondernemersmagazine Twenterand en het bedrijfsverhaal werd doorgeplaatst naar de magazines van Dinkelland en Tubbergen. “We hebben een groter bereikt dan alleen Twenterand. Daarom wilden we het verhaal iets breder trekken. Tijhof is een groeiend bedrijf, ook over landsgrenzen heen”, zegt Speelman daarover.
Het nieuwe gebouw van Tijhof Automotive verrijst aan de N36 en is gericht op montage van luchtvering en hydraulische level-systemen, service, onderhoud, schadeherstel en chassis-aanpassingen aan Tijhof Autotransporters.

Thema Bouw in 2024

Ook Remco Dubbink van Bull Bouwmaterialen Den Ham was tevreden met wat hij in het magazine zag. “Mooi dat we ons als bedrijf kunnen profileren in zo’n ondernemersbreed en regiogebonden magazine.” Brokelman vertelde hem alvast dat het magazine in 2024 als thema ‘bouw’ meekrijgt.

Het busje toerde langs bij José van Aalderen van Van Aalderen Banden in Vriezenveen (“Een heel mooi artikel”, aldus José), bij Brenda en Lars Döbber van Auto Döbber Geesteren (“We kunnen zo laten zien wie de mensen zijn achter Auto Döbber”, vertelt Brenda), bij Jürgen Goossen van Autoschade Goossen Harbrinkhoek (Jürgen: “Een mooi artikel, herkenbaar voor wat we in het bedrijf doen.”) en bij Peter Wiefferink van Autobedrijf Heisterkamp in Ootmarsum (“De voorkant is heel mooi met dat bier erop. Dat hoort bij Oormarusm. Het magazine ziet er goed uit, Brian.”).

Ben Vennegoor Van Vennegoor Klein Metaal Weerselo was één van de eerste ondernemers in Dinkelland die een spread toezegde voor in het ondernemersmagazine. Hij kreeg uit handen van Brokelman de eerste editie van het Ondernemersmagazine gemeente Dinkelland. “Een supermooi artikel, waarin we mensen laten zien wat we doen en kunnen.”

De Bierspa in...

Ook Bart Nijhuis van Othmar in Ootmarsum kreeg deze eerste editie. Hij was eveneens vol lof. “Mooi dat je hier in de regio verbinding met elkaar zoekt”, gaf hij Brokelman mee. Op de Commanderie is men bezig met het realiseren van onder andere een herberg en een Bierspa.
Voor de bouw werden lokale partijen ingeschakeld. “Dat werkt het best. Korte lijntjes, dezelfde taal”, aldus Nijhuis. De bouw is nu bijna klaar.
Brokelman zag de Bierspa wel zitten. “We zijn vijf maanden druk geweest om deze magazines te realiseren. Als team zouden wij een stukje ontspanning wel kunnen gebruiken.” Van Nijhuis kreeg hij de toezegging dat het team van harte welkom is bij de Bierspa…
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.