Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

De jeugd kan weer als vanouds kamperen in Dinkelland

Foto20kampeerfeesten min
Kamperen in Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Na twee zomers met corona maatregelen kan de jeugd weer als vanouds kamperen aankomende zomer in Dinkelland.


Het is een traditie voor de middelbare schooljeugd van de gemeente Dinkelland om de zomervakantie te vieren, door samen met vrienden te kamperen. Om samen te zorgen dat dit verantwoordelijke kampeerdagen worden, zijn er elk jaar spelregels. Deze worden gezamenlijk door jongeren, ouders, grondeigenaren en gemeente afgesproken.

Informatieavond 22 juni

Om het kamperen als een succesvol begin van de zomervakantie goed te laten verlopen voor iedereen, gaat burgemeester John Joosten graag in gesprek met de kampeerjeugd, hun ouders en de grondeigenaren. Op 22 juni zal er om 19.30 uur een informatieavond georganiseerd worden in het gemeentehuis. Hier worden onder andere de spelregels van dit jaar bekeken en gaan ze met elkaar het gesprek aan over de verwachtingen en verantwoordelijkheden van de jeugd, ouders, grondeigenaren en de gemeente rondom deze traditie.

Aanmelden vanaf 1 juni

Jongeren die in de maand juli willen kamperen met hun vriendengroep kunnen zich aanmelden vanaf 1 juni op de website www.dinkelland.nl/jeugdkamperen. Belangstellenden kunnen hier de spelregels, de verklaring voor de grondeigenaar en het invulformulier voor het kampeerplan downloaden. De kunnen kampeerders invullen en ondertekenen en weer uploaden op de website. Men kan zich aanmelden tot 30 juni.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.