Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dauwtrapfeest Deurningen uitgebreid met kunstmarkt

Dauwtrapfeest 2 min
Dauwtrapfeest Deurningen
Beeld: Twente FM

DEURNINGEN – Het Dauwtrapfeest in Deurningen wordt dit jaar weer gehouden op Hemelvaartsdag. Na twee jaar afwezigheid hebben de organisatoren het feest voor dit jaar uitgebreid met een kunstmarkt.


“Waar we in 2019 al de samenwerking gezocht hadden met Pelle’s Eten en Drinken, door ook de avond voor Hemelvaart bij het Dauwtrapfeest te betrekken, kijken wij steeds of er mensen in het dorp zijn die een extra bijdrage kunnen leveren aan het feest’’, aldus Paul Nijmeijer, voorzitter van de Plechelmusharmonie. Bij het Dauwtrapfeest zijn zo ook de Jeu de Boules- en de schietvereniging betrokken. Maar de organisatie was ook opzoek naar een zogeheten trekpleister. ‘’En toen verscheen Ingrid Otte op de radar. Zij is kunstenares met een netwerk in de kunstwereld en al snel kregen we het idee voor een kunstmarkt. Deze kunstmarkt in de pastorietuin is een mooie aanvulling op Hemelvaartsdag en is van 10.00 tot 16.00 uur gratis te bezoeken.’’

Een ‘Hemelse nacht’ voor de tweede keer

Maar het Dauwtrapfeest begint de dag vóór Hemelvaart al met de ‘Hemelse nacht’ bij Pelle’s. Het is de tweede keer dat deze avond betrokken wordt bij het feest in Deurningen.

De basis van het Dauwtrapfeest op Hemelvaartsdag is echter gebleven: vanaf 07.00 uur staat voor de échte Dauwtrappers de koffie klaar en is er de gehele dag rommelmarkt, muziek en braderie. Voor de kinderen is clown Carlo aanwezig van 12.30 uur, maar een ritje in de draaimolen is natuurlijk ook mogelijk. ‘Ben the Banjoman’ speelt vanaf 10.00 uur Nederlandse meezingers en de band Cartoon speelt in de middag. Vanaf 18.00 uur staat DJ Jarzee op het podium.

Rommelmarkt

Van 8.00 tot 15.30 uur kunnen belangstellenden een kraampje huren voor op de rommelmarkt. Inlichtingen en huur van kramen bij B. Bijen via email: [email protected] of 06-53587999.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.