Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Meldpunt Overijssel voor meldingen over zorg en welzijn

Mantelzorger20met20oude20man
Mantelzorger.
Beeld: Pexels

TWENTE - Zorgbelang Overijssel heeft sinds een aantal jaren een meldpunt Zorg en Welzijn. Het doel van dit meldpunt is om zicht te krijgen op waar ondersteuning in zorg en welzijn nog verbeterd kan worden in de verschillende gemeenten in Overijssel.


In de loop van 2021 is de aard van de binnengekomen meldingen verschoven. Waar eerst voornamelijk corona-gerelateerde problemen alle aandacht vroegen, zijn inmiddels vaak andere thema’s actueel. Zo gaan de signalen steeds vaker over leefbaarheid en over de beschikbaarheid, de bereikbaarheid en de toegankelijkheid van maatschappelijke – zorgvoorzieningen in Overijssel.

Daarnaast komen er steeds meer signalen binnen over problemen in de jeugdzorg, over personeelstekort in de zorg en veranderingen in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ook komen er meldingen over eenzaamheid, financiële problemen of een ongezonde leefomgeving.

Wat gebeurt er met de meldingen?

Al deze signalen worden geïnventariseerd en voorgelegd aan gemeenten, provincie, zorgverzekeraars, instellingen en andere organisaties in Overijssel. Voor gemeenten en zorgaanbieders is het van belang te weten waar inwoners tegenaan lopen om hierop beleid en uitvoering aan te kunnen passen. Ieder kwartaal ontvangt de Provincie Overijssel een anoniem overzicht van de binnengekomen meldingen. Een mooie ontwikkeling is dat er regelmatig meldingen over initiatieven van inwoners, om problemen op te lossen of om elkaar te helpen, binnenkomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.