Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Joey Roozeboom 4e bij Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition

Landhuishotel20 De20 Bloemenbeek
Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in De Lutte
Beeld: Twente FM

DE LUTTE – Joey Roozeboom werd afgelopen maandag 4e bij Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition in Beverwijk. Hier kookte hij een driegangenmenu met de andere vier deelnemers.


Roozeboom moest in Beverwijk een opdracht uitvoeren met een zogeheten ‘’blackbox’’, hierin zitten de ingrediënten die gebruikt mogen worden in het driegangenmenu. Alleen het ingrediënt kalfsvlees kreeg Roozeboom van te voren te horen, de rest werd pas een half uur van te voren bekend gemaakt. ‘’Na dat de ingrediënten bekend werden gemaakt hebben we het menu uitgeschreven’’, aldus Schoonebeek.

Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen door Bloemenbeek

Voorbereidingen in de Lutte

Roozeboom was bij Bloemenbeek al begonnen met de voorbereidingen. Zo had hij bijvoorbeeld al pasta gemaakt, maar dat paste uiteindelijk toch niet in zijn menu. ‘’Ik heb eigenlijk gewoon componenten gemaakt die je in het begin nog kan aanpassen.’’ Zo heeft hij bijvoorbeeld ijs met banaan gemaakt, maar als er aardbeien werden gegeven kon Roozeboom het nog aanpassen in het begin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.