Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Sociaal plein Oldenzaal geopend

Oldenzaal gemeentehuis stadhuis
Oldenzaal gemeentehuis
Beeld: Léon de Man

OLDENZAAL - Het Sociaal Team Oldenzaal en Maatschappelijk Plein gaan samen verder als Sociaal plein Oldenzaal. Een netwerk van organisaties die inwoners helpt met vragen over zorg, welzijn, opvoeden, WMO-meldingen, financiën en veel meer sociale zaken. Eén centrale plek voor alle sociale vragen van inwoners.


Achter de schermen is de afgelopen weken al proefgedraaid en zijn de eerste inwonersvragen integraal opgepakt. Vanaf 9 mei is het Sociaal plein officieel geopend voor alle inwoners. “Met het Sociaal plein Oldenzaal is er één laagdrempelige plek in Oldenzaal voor allerlei vragen op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden, werk en inkomen’’, aldus Wethouder Rob Christenhusz.

Wat is Sociaal plein Oldenzaal?

Het Sociaal plein bestaat uit professionals van Impuls, Wijkracht, SIZ Twente, Humanitas, Zorgfederatie Oldenzaal, Zorggroep Sint-Maarten, Carintreggeland en de gemeente Oldenzaal. Deze professionals proberen inwoners zo goed mogelijk te voorzien van de juiste informatie of wegwijs te maken bij het vinden van de juiste instantie of ondersteuning. Medewerkers van het Sociaal plein zijn geen hulpverleners maar regelen samen met de inwoner wel de meest passende ondersteuning.

Sociaal plein Oldenzaal is gevestigd in het stadhuis van Oldenzaal en iedere werkdag van 9.00 tot 12.00 uur en maandagavond van 17.00 uur tot 19.00 uur geopend. Inwoners kunnen zonder afspraak langskomen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.