Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Nationale Molendag in Dinkelland

Oude hengel molen ootmarsum
Oude Hengel molen Ootmarsum
Beeld: Leon de Man

DINKELLAND – De deuren van de molens in Denekamp, Lattrop. Tilligte en Ootmarsum staan 14 mei weer open voor bezoekers. Dit in het kader van nationale Molendag. Belangstellenden kunnen van 10.00 tot 16.00 uur een rondleiding en informatie krijgen van de molenaars.


Onder het motto Mills en Meals kan men verschillende lekkernijen eten. Op elke molen verzorgen vrijwilligers eten waarbij molenmeel centraal staat. Om de kosten te dekken wordt voor het eten een vergoeding gevraagd. Tevens is er een fietstocht uitgezet langs alle molens. De route kan op elke deelnemende molen middels een QR-code gescand worden.

Het programma op nationale molendag

Op de Sint Nicolaasmolen in Denekamp worden verse wafel gebakken en is er een instructeur van het Gilde van Vrijwillig Molenaars aanwezig met informatie over vrijwilliger worden. Op de Borgelinkmolen in Denekamp kan men cake en kruidkoek proeven, werken met historische handmaalwerktuigen en films kijken over de historie van Nederlandse molens. Op de watermolen Singraven is de houtzagerij te bewonderen en in Ootmarsum worden bij Molen Oude Hengel pannenkoeken gebakken. In Tilligte valt bij de Westerveldmolen te genieten van soep met vers gebakken stokbrood, is voor de kinderen een sprinkussen aanwezig en zijn diverse oude machines te bewonderen. De Oortmanmolen in Lattrop serveert steenovenpizza’s en staat er een marktkraampje met het uitgebreide assortiment molenmeelproducten.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.