Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Jong horecatalent uit Twente laat van zich horen

Bloemenbeek20beverwijk20kookwedstrijd202022
bloemenbeek voorbereiding kookwedstrijd 2022
Beeld: Twente FM

DE LUTTE - Jong horecatalent uit Twente laat van zich horen!

Marly Sauer, winnares van een bronzen medaille tijdens het NK gastheerschap en Joey Roozeboom, deelnemer aan een kookwedstrijd op hoog niveau op 16 mei in Beverwijk. Beiden zijn ze werkzaam in een bekend Twents restaurant en ambitieus, vakkundig en gedreven in hun vakgebied.
De horeca heeft toekomst, dat laten beide horecatalenten duidelijk zien. Bouwien Rutten ging namens Twente FM met hen in gesprek over datgeen wat ze het liefste doen: werken in een omgeving waar ze zich volledig kunnen weiden aan ieders specifieke vakgebied in de horeca.
Voor Joey is dat koken op niveau, waaronder op 16 mei in Beverwijk tijdens de kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs, als 1 van de 6 deelnemers uit geheel Nederland. Hij gaat daar koken uit een ‘black box’. Het enige hoofdingrediënt wat vooraf bekend is gemaakt is kalfsvlees. In 3,5 uur tijd mag hij vervolgens alles gaan bereiden, inclusief het bedenken van een menu. Kortom, creativiteit en vakkundigheid is vereist. En mocht hij het winnen gaat hij in oktober naar Mexico City om met 25 andere landen te strijden voor de wereldtitel. Allereerst is hij bij Landhuishotel de Bloemenbeek nog volop bezig met de voorbereidingen, met behulp van zijn leermeester en tevens chef-kok Matthijs Mulder.

Joey is als kleine jongen al gaan helpen in de keuken van het restaurant van zijn ouders in Enschede. De liefde voor het vak is nooit meer over gegaan. Zijn advies naar jongeren die de horeca overwegen “Gewoon doen! Het is zo leuk, probeer het!”

Marly is op haar 15e begonnen in de horeca bij Grand Cafe de Steeg in Borne. Daar heeft ze de passie voor het vak ontdekt.” Ik vind het leuk om gasten blij te maken, niet kortdurend maar een hele avond” verteld Marly. “Vervolgens ben ik begonnen bij de Cas Spijkers academie. Ik heb hem zelf niet gekend maar heb wel de eer gekregen om zijn opleiding te mogen doen. En nu werk ik met veel plezier bij Landhuishotel De Bloemenbeek in de Lutte.”

Het unieke van werken in de horeca volgens Marly “Je komt in aanraking met een diversiteit aan mensen, bijzondere gasten. Je creëert mooie verhalen, iedere avond weer.” Dit werd voor Marly bekroond in een extra mooi moment, namelijk het winnen van een bronzen medaille tijdens haar deelname aan het kampioenschap Word skills Netherlands afgelopen april. Met als bijzonderheid dat zij als eerstejaars leerlinge van het ROC meedeed aan een wedstrijd voor tweedejaars leerlingen.

Werkgever Raymond Strikker is trots op zijn talent. Maar hoopt ook dat meer jonge mensen de weg naar de horeca weten te vinden. Niet alleen naar zijn Landhuishotel De Bloemenbeek maar naar de gehele sector. In ieder geval weten Marly en Joey hun liefde voor het vak goed over te brengen. Luister naar hun persoonlijke verhaal in de videoreportage
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.