Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Proef met fietsketting

Fietsers fietspad
fietsers fietspad
Beeld: Twente FM

HENGELO – De allereerste proef met de fietsketting start op 9 mei. Fietsers die samen een groep van drie of meer vormen, krijgen zoveel mogelijk automatisch groen licht bij de oversteek op de Bornsestraat/Rondweg ter hoogte van Plein Westermaat.

Hoe werkt het?

Fietsers gaan vanaf een bepaald punt, dit wordt met borden aangegeven, in een gelijk tempo twee-aan-twee of achter elkaar fietsen. De opvolgende fietsers sluiten aan zodat er een ‘ketting’ ontstaat. De slimme camera’s weten dat er een groep fietsers nadert, waarna het verkeerslicht sneller of langer groen geeft. Zo kan de groep makkelijk doorfietsen. Als de fietsers het groene licht voorbij zijn, kunnen ze de groep weer ‘loslaten’.

Proef

Met deze proef wil de provincie Overijssel inzicht krijgen in de doorstroming van fietsers en om fietsveiligheid en -comfort te verbeteren. Ook wordt de proef gebruikt om de techniek van slimme camera’s en verkeersinstallaties te testen en te verbeteren.

9 mei

Op 9 mei om 08.00 uur is er een moment georganiseerd om de proef in te luiden. Hierbij is wethouder Gerard Gerrits aanwezig en zullen er verschillende afgevaardigden van de provincie Overijssel aanwezig zijn.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.