Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Noaberkrachttoer door 19 kernen

Sport wielrennen
sport wielrennen
Beeld: Twente FM

TWENTE - De Noaberkrachttoer wordt dit jaar gehouden op zondag 15 mei. WTC Geesteren, RTC Twente en Wielerclub 't Rauwe Zakie uit Deurningen hebben gezamenlijk een route door het landschap van Noordoost-Twente uitgezet.


De fietstoertocht ontleent de naam aan het samenwerkingsverband tussen de gemeente Dinkelland en Tubbergen. Bij de tocht worden alle negentien kernen, in de beide gemeenten aangedaan. De tocht die maar liefst 135 kilometer lang is, gaat over de Twentse heuvels waaronder de Kuiperberg, de Tankenberg, de Paasberg en de Hooidijk. Mocht men de afstand te lang vinden kan de route ingekort worden naar 85 kilometer.

Opstapplaatsen

Deelnemers kunnen op vier plaatsen opstappen, in Geesteren bij Kottink, in Deurningen bij Pelle’s, in Denekamp bij Concordia en in De Lutte bij Plexat. Pauzeren kan bij alle vier de opstapplaatsen.

De fietstoertocht is geschikt voor wielrenners, maar ook mountain- en gravelbikers mogen deelnemen. Iedereen, lid of geen lid, kan deelnemen. Voor de 135 kilometer kan er worden gestart tussen 08.00 en 09.00 uur en inschrijven voor de 85 kilometer kan tot 10.00 uur. Inschrijfgeld voor NTFU leden bedraagt vier euro en voor niet leden vijf euro. Op alle vier de plekken is ‘’scan & go’’ mogelijk. Een valhelm dragen is verplicht.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.