Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Paarden gered bij brand in Wierden

IMG 5918
paarden gered uit brandende schuur in Wierden
Beeld: Twente FM

Wierden - De hulpdiensten zijn rond het middaguur uitgerukt voor een melding van een schuurbrand aan de Nijverdalsstraat in Wierden.


De brandweer is met meerdere eenheden uitgerukt om de brand te blussen. De brandweerkorpsen van Wierden, Nijverdal, Hellendoorn en Borne werden ingezet om het vuur te bestrijden. Het gaat om een schuur van ongeveer 20 bij 5 meter. Hierin bevinden zich een opslag en een woongedeelte.

Bij de brand is veel rook vrijgekomen. De rookpluim was in de wijde omtrek te zien. Vanwege de inzet van meerdere brandweerwagens was de parallelweg van de N35 ter hoogte van de brand gestremd. Inmiddels is de brand onder controle en is de brandweer bezig met nablussen. De stichting Salvage komt ter plaatse om de schade te inventariseren. In de schuur zat een paardenstal. De paarden raakten niet gewond. Ze konden met hulp van omwonenden uit de schuur worden gehaald.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.