Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Laus Steenbeeke verhuist naar Twente

Laus20steenbeeke
Laus Steenbeeke
Beeld: Twente FM

TWENTE – Acteur Laus Steenbeeke is op zoek naar een woning in Twente. Ruim veertig jaar woonde hij in het westen van het land, de laatste jaren in ’s Gravenland bij Hilversum; deze week bekijkt hij een aantal woningen in Tukkerland.


Lachend: “Het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan, of waar het juist wel gaan kan.” Steenbeeke is geboren en getogen in Borne. Op zijn negentiende verruilde hij Borne voor Amsterdam om daar naar de Toneelschool te gaan. “Ik ben niet weggegaan uit Twente omdat ik het hier niet naar mijn zin had. Het werk dat ik had speelde zich voornamelijk buiten Twente af.”
De lijst van programma’s, producties, musicals en voorstellingen waar Steenbeeke aan meewerkte en nog meewerkt is lang en gevarieerd. Hij is onder meer bekend van Het Klokhuis, speelde mee in Flodder en ’t Schaep met de vijf poten en bij jeugdtheater Kwatta in Mariken. Voor zijn rol van Zazu in The Lion King kreeg hij een Musical Award. Hij deed mee in de serie Welkom in de 80-jarige Oorlog, ging met Charley de Musical op tournee en speelde in De Mol en de Paradijsvogel. Het is maar een greep uit zijn werk.

Twente bleef trekken

Twente bleef trekken, ook al omdat zijn familie er woont. De laatste jaren is de acteur echter meer in Twente gaan spelen. Hij speelde rollen in Stork!, Hanna van Hendrik en de Boerenopstand. In de nieuwe theatervoorstelling Van Katoen en Water, ter gelegenheid van 600 jaar Almelo, speelt hij de hoofdrol als stadsarchivaris Bertus, die aan het eind van zijn leven terugkijkt op de roerige geschiedenis van Almelo.
Het zijn producties waarvan de repetities en uitvoeringen een groot aantal weekenden in beslag nam en neemt. “Op een gegeven moment denk je dat het handiger is om in Twente te gaan wonen. Ik heb nu veel werk in Twente, en ik denk dat dat de komende jaren wel blijft. Er ligt nog genoeg geschiedenis om mooie voorstellingen over te maken.”
Wanneer hij definitief verhuist kan hij niet zeggen. “Het gaat in elk geval gebeuren. Hoe snel is afhankelijk wanneer ik iets zie dat ik leuk vind. Er is in elk geval genoeg aanbod.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.