Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Tuchtcommissie ISR spreekt turntrainer Wevers vrij na 'rammelend onderzoek'

Turnen
Turnen
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De tuchtcommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) heeft turntrainer Vincent Wevers vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag.

De commissie oordeelt dat onvoldoende is komen vast te staan dat de turntrainer zich schuldig heeft gemaakt aan tuchtrechtelijk verwijtbaar gedrag. De eis van de aanklager was een schorsing van 28 maanden, waarvan vier maanden onvoorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Tegen Wevers werden door diverse oud-turnsters klachten ingediend over ontoelaatbaar gedrag in de turnzaal. Die klachten volgden op de uitspraken van turntrainer Gerrit Beltman in de zomer van 2020, die toegaf in het verleden turnsters te hebben mishandeld en vernederd. Daarna volgden ook beschuldigingen tegen trainers die actief waren met turnsters uit de nationale selectie.

De tuchtcommissie hekelt in het vonnis de kwaliteit van het onderzoek. "De tuchtcommissie is van oordeel dat onderdelen van de werkzaamheden van de onderzoekscommissie respectievelijk de inhoud van het onderzoeksdossier, waarop de aangifte is gebaseerd, als kwalitatief onvoldoende moeten worden aangemerkt", staat er in het vonnis.
(DIT ARTIKEL IS TOT STAND GEKOMEN DOOR SAMENWERKING TUSSEN NOS, RTV OOST EN TWENTE FM)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.