Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Carmelhuis opent 6 mei deuren

Mantelzorger20met20oude20man
Mantelzorger.
Beeld: Pexels

OLDENZAAL - Het Carmelhuis in Oldenzaal, kleinschalige woonzorglocatie voor mensen met dementie, opent vrijdag 6 mei officieel de deuren.


Het Carmelhuis opent de deuren voor mensen met dementie. Vrijdag 6 mei mag Maaike Nijhof Het Carmelhuis aan de Carmelstraat in Oldenzaal officieel openen.
Als locatiemanager is ze verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken op deze spiksplinternieuwe, kleinschalige woonzorglocatie voor maximaal 22 mensen met een vorm van dementie.

Het Carmelhuis is het nieuwste huis van zorgorganisatie Dagelijks Leven, die door heel Nederland betaalbare, gespecialiseerde en persoonlijke 24-uurszorg biedt. “In een kleinschalige, vertrouwde en veilige omgeving”, legt Nijhof uit. “Elke bewoner heeft een eigen studio die met spullen van thuis kan worden ingericht. We geven hen de kans zoveel mogelijk door te leven zoals zij dat gewend zijn. Eigen regie vinden we heel belangrijk.”

Naast de eigen studio’s zijn er in Het Carmelhuis twee huiselijk ingerichte, gezamenlijke woonkamers te vinden waar bewoners samen kunnen komen voor een kopje koffie, een spelletje, om televisie te kijken of te eten. “We hebben een eigen kok die dagelijks zorgt voor een verse maaltijd. Willen de bewoners een handje helpen in de keuken? Graag! Lijkt het ze leuk om in de tuin aan de slag te gaan of de was op te vouwen? Natuurlijk kan dat. Lekker uitslapen of juist vroeg uit de veren? Geen probleem. Alles mag, niets moet.”
Een nieuw huis met grote tuin en eigen kok, waar gespecialiseerde zorg wordt geboden in kleinschalige setting; het klinkt misschien prijzig. Maar dat is zeker niet het geval, wil Nijhof benadrukken. “Wonen in Het Carmelhuis is betaalbaar, ook voor wie alleen AOW als inkomen heeft.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.