Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal: verdubbeling toeristenbelasting

Oldenzaal Plaatsnaam bord 2
Oldenzaal plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De toeristenbelasting in de provincie Overijssel stijgt met 6,3 procent in 2022. De grootste stijging is in Oldenzaal.


Voor een overnachting in een Overijssels hotel betaalt de toerist in 2022 6,3 procent meer toeristenbelasting dan vorig jaar. Deze stijging is hoger dan het landelijk gemiddelde van 5,2 procent. Het gemiddelde tarief bedraagt in Overijssel dit jaar 1,36 euro per persoon, per nacht. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Grootste stijging in Oldenzaal

In 11 van de 25 Overijsselse gemeenten is dit jaar een verhoging doorgevoerd in het tarief voor de toeristenbelasting ten opzichte van 2021. In Oldenzaal werd het tarief meer dan verdubbeld: van 0,71 naar 1,60 euro per persoon, per nacht (+125,4 procdent).
Enschede staat echter nog altijd bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Overijssel. De toeristenbelasting bedraagt hier 2,75 euro.
Borne is de enige gemeente in de provincie waar dit jaar geen toeristenbelasting wordt geïnd.
In Rijssen-Holten wordt van alle Overijsselse gemeenten het laagste bedrag van een toerist gevraagd (0,80 euro).

Relatief lage toeristenbelasting in Overijssel

Ondanks dat de toeristenbelasting in Overijssel dit jaar harder steeg dan het landelijk gemiddelde van 5,2 procent, zijn toeristen relatief weinig geld kwijt aan belasting voor een overnachting in de provincie. In heel Nederland ligt het gemiddelde tarief namelijk 67 cent hoger.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.