Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Maak mooiste kunstwerken bij Museum Natura Docet

Persbericht Meivakantie Natura Docet201280x853
Van alles te doen bij Natura Docet.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – Bij Museum Natura Docet in Denekamp is het deze week extra druk. In de meivakantie zijn er veel activiteiten, zoals Atelier Natura Docet.


Bezoekers doen daar mee aan een creatieve workshop van kunstenares Fiona Weide. Ze maken een fraai kunstwerk met als thema de wolf. Vanwege het succes wordt de workshop zondag 1 mei van 13.00 tot 14.00 uur herhaald.

De hele verdere meivakantie is er nog van alles te doen in Natura Docet, zoals van maandag tot en met vrijdag om 14.00 uur een meet & greet met Loesje. Deze koningspython wordt ook wel de huisslang van Natura Docet genoemd. Kom tijdens deze ontmoeting alles te weten over haar, vraag de gids het hemd van het lijf en ga op de foto met Loesje.

In het kader van de wolvententoonstelling ‘Te wild voor jou?’ zijn er diverse speurtochten. Tijdens de speurtochten kruipen bezoekers in de huid van een detective en proberen de juiste dader op te sporen. Buiten, in de grote parktuin, vindt ook een heuse wolfspeurtocht plaats. Elke dag is het ook mogelijk om een safarispeurtocht te maken. Daarbij gaan de bezoekers in het museum op zoek om de puzzel met detailfoto’s op te lossen.

Op vrijdag 29 april geeft conservator Eric Mulder een kinderlezing én een lezing voor volwassenen over de wolf. De kinderlezing begint om 11.30 uur. Mulder vertelt dan onder meer dat het echt niet nodig is om bang te zijn voor de wolf. De lezing voor volwassenen begint om 19.30 uur. Mulder vertelt dan alles over de domesticatie van wolf tot hond.

Op zaterdag 30 april en zaterdag 7 mei kunnen bezoekers van 14.00 tot 15.00 uur op stap met een imker. Pas een imkerpak en zie hoe een speciale beroker werkt. Je mag zelf zaadbommen maken die je mee naar huis mag nemen voor een bloementuin.

Op dinsdag 3 mei is het mogelijk een duik in de wondere waterwereld te maken. Onder begeleiding van een gids kun je van 12.00 tot 13.00 uur met een zoekkaart, een bak en een schepnet op zoek naar waterdiertjes in een van de museumvijvers. Je leert van alles over de wondere waterwereld en je kunt het mooiste diertje natekenen.

Op zaterdag 7 mei kunnen bezoekers van 14.00 tot 15.00 uur op stap met een imker. Pas een imkerpak en zie hoe een speciale beroker werkt. Bezoekers mogen zelf zaadbommen maken en mee naar huis nemen voor een bloementuin.

Op vrijdag 6 mei is er een lezing van Dik van der Meulen over sprookjes en mythes over de wolf. Weinig dieren hebben traditioneel een zo slechte reputatie als de wolf. Tegelijk zijn er in de meer recente geschiedenis ook mensen die juist door wolven worden gefascineerd. Hoe is die vreemde verhouding ontstaan? Van der Meulen, die hierover het boek ‘Kinderen van de nacht’ schreef, zal er in zijn lezing van 19.30 tot 21.00 uur nader op ingaan.

Kijk voor meer informatie op de website www.naturadocet.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.