Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Oldenzaal viert uitbundig Koningsdag

Artikel20koningsdag20oldenzaal
koningsdag Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Oldenzaal kleurde Koningsdag, woensdag 27 april, oranje. De zon scheen, het publiek had er zin in, de horeca, de ondernemers en al de organisatoren van de vele verschillende activiteiten ook.


Kinderen zaten vanaf ’s morgens vroeg al bij hun kleedjes, met daarop te verkopen spulletjes. Van boeken tot kopjes, van snoeischaren tot speelgoed. Veel belangstelling was er ook voor de boekenmarkt. Ondanks het digitale tijdperk snuffelden tal van bezoekers tussen de boeken op de kramen of ze iets van hun gading konden vinden. Zo’n vijftig oldtimers stonden opgesteld aan de voet van de Plechelmustoren om vanaf tien uur te starten voor de Oranjerit. Uiteraard trokken de bijzondere wagens veel bekijks van liefhebbers. De jeugd ging helemaal los op de stormbaan en de springkussens.

Ook in de Palthe Tuin waren veel activiteiten, van vogelhuisjes maken tot koninklijke nagels lakken en graanzak smiet'n. Er stonden kramen met een diversiteit aan etenswaren en op de terrassen van De Bombazijn en het Palthehuis was het supergezellig. In de Hofkerk was er een Koningsdagmarkt met kramen waarop allerlei spullen werden verkocht.
Koningsdag in Oldenzaal kon weer en werd volop gevierd!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.