Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeenten: geld voor energierekening

Gasmeter
Bijdrage aan energierekening.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND / TUBBERGEN - Inwoners van de gemeenten Dinkelland en Tubbergen ontvangen 800,- euro als zij hun energierekening niet kunnen betalen.
Door de stijging van de energiekosten komen veel mensen met een laag inkomen in de problemen. De Rijksoverheid heeft hiervoor geld beschikbaar gesteld en helpt deze inwoners met een eenmalige tegemoetkoming van 800,- euro . Dit bedrag geldt per huishouden. Mensen met een uitkering krijgen dit bedrag op vrijdag 22 april 2022 op hun rekening gestort.
Mensen die geen uitkering hebben, maar wel een laag inkomen, kunnen zich melden bij Schakel in Dinkelland en Tubbergen.

De tegemoetkoming komt bovenop de verlaging van de energiebelasting. Het is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Of iemand in aanmerking komt, wordt per persoon beoordeeld. Hierbij wordt niet gekeken naar het bedrag van iemands bankrekening. Ook maakt het niet uit of iemand een eigen woning bezit. Wel moet iemand kunnen aantonen dat het energiecontract op zijn of haar naam staat.

Aanvragen tegemoetkoming

Inwoners met een uitkering van de gemeente hoeven niets te doen. Zij zijn bekend bij de gemeente en krijgen het bedrag van 800,- euro vanzelf uitgekeerd. Andere inwoners met een laag inkomen die mogelijk in aanmerking komen voor de tegemoetkoming kunnen zich melden bij Schakel. Zij kunnen een aanvraag indienen via www.dinkelland.nl/energietoeslag of via www.tubbergen.nl/energietoeslag. Hier zijn ook voorbeelden opgenomen van inkomens van huishoudens die in aanmerking komen voor de regeling.

Geld besparen op de energierekening

Daarnaast hebben de gemeenten een extra bijdrage ontvangen van de Rijksoverheid. Die is speciaal bedoeld voor inwoners die financieel in de problemen kunnen komen door de stijgende energierekening.
Inwoners kunnen zich aanmelden via www.dinkelland.nl/woning-energiezuinig of via www.tubbergen.nl/woning-energiezuinig.

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Schakel.
Schakel Dinkelland, Nicolaasplein 5. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur. Of mail naar [email protected]. Bellen kan ook via 0541-854401.
Schakel Tubbergen, Raadhuisplein 1. Open van maandag tot en met vrijdag tussen 9 en 12 uur. Of mail naar [email protected] Bellen kan ook via 0546-628701.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.