Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Waar zijn de Paasvuren?

Paasvuur
paasvuur
Beeld: Leon de Man

TWENTE – De paasvuren in Twente gaan na drie jaar weer door.


Op Eerste én Tweede Paasdag branden de Paasvuren in de gemeenten van Noordoost-Twente. De paasvuren gingen in 2019 niet door, omdat er teveel droogte was. In 2020 en 2021 werden ze afgelast door de coronacrisis.

Waar zijn ze?
Dit jaar is er zoals voorgaande keren weer een paasvuur in Oldenzaal. Deze zal plaats vinden op het terrein van de Toetersdennen op het Hulsbeek. Om 20.30 uur wordt het paasvuur aangestoken.
Op dit tijdstip vlamt ook het paasvuur aan de Schapendijk in Zuid-Berghuizen. Het paasvuur aan de Schapendijk dit jaar is tevens de laatste die wordt gehouden.

De gemeente Dinkelland heeft dit jaar ook diverse paasvuren.
Zo wordt er in Ootmarsum een paasvuur gehouden aan de Almeloseweg om 20.00 uur. In Denekamp is op dit tijdstip ook een paasvuur aan de Berghummerstraat. In Saasveld wordt het paasvuur aangestoken om 20.15 uur aan de Darfeldsweg. Ook in Weerselo is er dit jaar een paasvuur aan de Hoge Haarweg, deze brandt om 21.00 uur. In Agelo kan men van het paasvuur genieten vanaf 20.30 uur op de driesprong/kruising Heggekampsweg/Ageleresweg. Ook in Lattrop-Breklenkamp is er om 20.30 een paasvuur op de paasweide. In Tilligte kan men eerst verzamelen om 20.00 uur bij Terra Nova, en wordt er daarna naar de paasweide gelopen. Bewoners uit Nutter kunnen naar de Dalweg voor het paasvuur.
In Rossum zijn er twee paasvuren die worden aangestoken om 20.00 uur. De een aan de Boschweg, dichtbij RSC en de andere aan de Everlosestraat 5 en 7.

Gemeente Wierden heeft dit jaar paasvuren in Wierden en Hoge Hexel. In Wierden is er een paasvuur aan de Klumpershoekweg en in Hoge Hexel gaat het paasvuur in vlammen op bij Loonbedrijf Jansen Eupe & Zonen om 20.00 uur.

De dorpen in de gemeente Tubbergen hebben dit jaar ook paasvuren georganiseerd.
In Albergen is er een paasvuur aan de Kemnaweg vanaf 20.30 uur. In Langeveen brandt op dit tijdstip ook het paasvuur aan de Witteweg 10. Fleringen heeft dit jaar een paasvuur aan de Herinckhaveweg. En in Manderveen is er een paasvuur aan de Veendijk. In Reutum wordt er vanaf VV Reutum om 20.15 uur gelopen naar het paasvuur. Aan de Veldweg in Tubbergen gaat de het paasvuur om 20.00 uur in vlammen op. Harbrinkhoek en Mariaparochie hebben een gezamenlijk paasvuur op de kruising Makrgravenweg/Oude Almeloseweg om 20.30 uur.

In de gemeente Losser izijn de vuren in Beuningen aan de Beuningerstraat. In de Lutte, brandt er zoals andere jaren weer een paasvuur aan het Pastoor Rudingpad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.