Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Landschap Overijssel bestaat 90 jaar

Molen20van20 Frielink20 20 Louiset20 Vos
Molen van Frielink
Beeld: Twente FM

TWENTE - Landschap Overijssel bestaat 90 jaar lang. Al deze tijd is dit landschap beschermt, ontwikkeld en beheert. Om dit te vieren, worden allerlei activiteiten georganiseerd


Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwilliger Molenaars 50 jaar. Daarom wordt op 9 april een wereldrecordpoging gedaan om zoveel mogelijk molens tegelijkertijd te laten draaien. Van 11.00 tot 12.00 uur draaien er landelijk zo'n 600 molens. Vanuit Landschap Overijssel doen onder andere de Twentse molens mee. “Molens horen bij Nederland. Molens horen ook bij Overijssel. Enorme waardering daarom voor organisaties als Landschap Overijssel, die met de inzet van veel vrijwilligers, onze molens draaiende houden. Deze wereldrecordpoging moet gewoon slagen’’, aldus Andries Heidema, Commissaris van de Koning.

90 jaar en nog lang niet klaar

Om aandacht te besteden aan het 90-jarig bestaan staan dit jaar allerlei activiteiten op de planning, zoals de boekpresentatie 90 jaar Landschap Overijssel en verschillende muziek- en theatervoorstellingen in het landschap. “Maar ons werk is nooit klaar”, zegt Michael Sijbom, directeur van Landschap Overijssel. “We hebben decennialang roofbouw gepleegd op onze natuur met alle gevolgen van dien; verdroging, verzuring en een forse afname van onze soortenrijkdom. Een forse inhaalslag is nodig!”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.