Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo
Nieuws
Twente

Twee mensen onder puin (update 3)

20220304 huis20ingestort
Huis ingestort Oldenzaal
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Twee mensen zijn onder het puin vandaan gehaald van de ingestorte woning in Oldenzaal.


Dat meldt de brandweer op Twitter. Ooggetuigen zeggen dat ook een derde persoon onder het puin vandaan is gehaald. Het is ook niet duidelijk of er meer mensen onder het puin liggen. Volgens omstanders gaat het om een moeder, vader en dochter. Dit is nog niet bevestigd door hulpdiensten. Traumahelikopters uit hele land Het huis staat aan de Hoefsmid, de straat staat vol met brandweer.

Bewoners uit omliggende huizen zijn geëvacueerd. Daarnaast zijn drie traumahelikopters onderweg, onder meer uit Groningen en Amsterdam. Ook het Specialisme Technische Hulpverlening (STH) is opgeroepen. Dit is een team dat gespecialiseerd is in onder meer ingestorte gebouwen en kan helpen met het lokaliseren van slachtoffers. Het STH team van IJsselland is onderweg om te helpen. Mensen in de omgeving zeggen een explosie gehoord te hebben. Dit is nog niet bevestigd door hulpdiensten. Later meer...

(Bericht in samenwerking met onze mediapartner RTV Oost)

Update(s):
-De opvanglocatie is hockeyvereniging Bully aan de Sportlaan 12. Omstanders en betrokkenen kunnen daar naartoe om over het incident te praten of samen te zijn aldus Brandweer Twente.

-De Specialisme Technische Hulpverlening is uitgerust met speciaal gereedschap en materieel om de bouwconstructie te stabiliseren en een reddingsweg te creëren.

-Het team is bezig met het bevrijding van de persoon. Daarbij worden ook honden ingezet om helemaal zeker te zijn dat er geen andere personen onder het puin liggen.

-Naast de ingestorte woning zelf, hebben omliggende woningen ook schade. Een constructeur van Gemeente Oldenzaal is tevens aanwezig. Ook helpt stichting Salvage bij het in kaart brengen van de schade.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.