Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Schoolkinderen herdenken de vrijheid van Oldenzaal

Nederlandse vlag
Nederlandse vlag
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Kinderen van De Wendakker en De Maten waren vanochtend aanwezig bij de herdenking van de vrijheid van Oldenzaal. De kinderen legden onder andere bloemen neer bij mensen die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog en lazen een gedicht voor over de oorlog.


De ceremonie, die plaats vond bij de begraafplaats aan de Hengelosestraat, begon om 10.00 uur. Na een kort woord van de ceremonieleidster en Patrick Welman, Burgemeester van Oldenzaal, werd de vlag gehesen.

Bloemen, vlaggetjes en gedichten

De basisschoolleerlingen volgden een tocht over de begraafplaats. Tijdens de tocht legden ze bij de graven met een vlaggetje een bloem neer, om de omgekomen persoon te herdenken. Aan het einde van tocht werden er nog bloemen neergelegd bij omgekomen geallieerden. Daar stonden ook militaire veteranen, te waken over hun collega’s. De kinderen lazen een gedicht voor met betrekking tot oorlog. De ceremonie werd afgesloten met een moment stilte.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.