Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Schoolkinderen herdenken de bevrijding van Oldenzaal

03 31 2017 herdenking2
Oorlogsgraven in Oldenzaal.
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – Schoolkinderen uit Oldenzaal herdenken op 1 april de bevrijding van Oldenzaal. Jaarlijks wordt op de begraafplaats aan de Hengelosestraat met groepen acht van de Oldenzaalse basisscholen een herdenking georganiseerd. Dit jaar zijn de kinderen van De Wendakker en De Maten aanwezig bij de herdenking.


Het programma op vrijdag 1 april begint om 10.00 uur met een ceremonie. Na het hijsen van de bevrijdingsvlag wordt door burgemeester Patrick Welman een korte toespraak gehouden. Daarna volgt er een rondgang langs de graven van de gevallenen die betrokken waren bij de bevrijding van Oldenzaal. Tevens worden de graven van de Oldenzaalse slachtoffers die omkwamen bij de explosie op de Groote Markt bezocht. Bij de graven van de Engelse en Canadese oorlogshelden wordt door een delegatie van de Stichting Veteranen Oldenzaal een erewacht gehouden.

De kinderen van De Wendakker en De Maten laten bloemen achter. De schoolkinderen gaan na een moment van stilte een aantal gedichten voorlezen. De ceremonie wordt afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.