Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

20220327 stevo
Bemmel met 1-2 te sterk voor STEVO.
Beeld: Twente FM

GEESTEREN - STEVO heeft zondagmiddag opnieuw geen potten kunnen breken in het duel met SC Bemmel.

De Gelderlanders bleven met 1-2 aan de goede kant van de score. Het was de derde nederlaag voor de ploeg van trainer Otto Krabbe in zeven dagen tijd. STEVO moet zich inmiddels serieus zorgen maken om klassebehoud.

Tekst STEVO:
Er zijn weliswaar nog genoeg wedstrijden om het tij te keren maar afgaande op het spel tegen Bemmel, dan wordt het een moeilijk verhaal. STEVO was onmachtig, creëerde tot aan de 85e minuut, de aansluitingstreffer van Niels Wigger, eigenlijk helemaal niks.
Met het inbrengen van Bram Tibbe in het laatste kwartier, die in de lucht heer en meester was, werd STEVO wel gevaarlijker, maar echt onder de indruk leek Bemmel ook niet. De gasten waren voetballend STEVO duidelijk de baas.
Teveel werd door STEVO achter de bal aangelopen in plaats van zelf het spel te bepalen.
Al na 13 minuten werd een aanval over rechts en de voorzet daaruit doeltreffend afgerond door Bemmel. STEVO, Joes Masselink, schoot voor het eerst ongevaarlijk op de goal in de 23e minuut. Het was het enige wapenfeit van STEVO in de eerste helft.
Aan inzet ontbreekt het niet bij STEVO maar het is het allemaal net niet. Kansen worden zelden gecreëerd en de goals worden te gemakkelijk weggeven.
Ook bij de 0-2 in de 50e minuut, nu een aanval over links, had Bemmel uit de voorzet de bal voor het intikken bij de 2e paal.
De voorzet mag niet worden gegeven en de man voor de goal moet worden afgedekt was te horen langs de lijn. Was het allemaal maar zo simpel.

STEVO heeft er tegen Bemmel alles aan gedaan om een goed resultaat neer te zetten, kwam vlak voor tijd door een prachtige treffer van Niels Wigger ook nog wel op 1-2 maar een gelukje op de gelijkmaker zat er niet meer in.Volgende week een nieuwe kans voor STEVO om een goed resultaat neer te zetten. In Apeldoorn moet dan Columbia bestreden worden. Aanvang 14:00 uur.

Met nog elf wedstrijden in het verschiet, waarin 33 punten zijn te halen, kan STEVO laten zien of het eerste klasse waardig is.