Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Actief na School breidt uit op TCC

22032420 Foto20bij20ondertekening20 Actief20na20 School
docenten en directie van Twents Carmel College, betrokken medewerkers bij Actief na School, rector M
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL – De pilot ‘Actief na School’ breidt uit naar andere locaties van het Twents Carmel College Oldenzaal. Vanochtend ondertekenden wethouder Rob Christenhusz en Marjan Weekhout, rector TCC, het plan hiervoor.


Het project ‘Actief na School werd de afgelopen twee en een half jaar ingezet voor de leerlingen van locaties Postkampstraat en Leliestraat van het Twents Carmel College. Leerlingen kunnen na schooltijd mee doen aan sportieve, culturele en kunstzinnige activiteiten.

Met een financiering van 100.000 euro wordt het project nu uitgebreid naar de andere locaties van het Twents Carmel College voor de komende twee schooljaren. De gemeente heeft een motie aangenomen om deze middel beschikbaar te stellen.

Actief na School

In het schooljaar 2018 – 2019 is ‘Actief na School’ op initiatief van een aantal professionals, zoals; Impuls, Twents Carmel College, Palthehuis en de gemeente als pilot van start gegaan. Het doel is een sluitende aanpak van school naar vrije tijd te bieden voor leerlingen, waardoor de kans op ‘hangen’, overlast en gebruik van alcohol en drugs kleiner wordt. Daarnaast worden de sociale vaardigheden, de eigen verantwoordelijkheid en de gezonde leefstijl bevorderd. Talenten worden ontdekt en ontwikkeld. De leerlingen hebben ook een actieve rol bij de samenstelling van het aanbod.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.