Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Opvanglocatie vluchtelingen Oldenzaal

Opvang20oldenzaal
Opvanglocatie Oldenzaal wordt gereed gemaakt
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - In Oldenzaal aan de Bentheimerstraat 15, is een oude school in een mum van tijd omgetoverd tot opvanglocatie voor maximaal 60 vluchtelingen uit Oekraïne.


In ongeveer 8 dagen was de locatie al zo goed als klaar. Veel vrijwilligers van Impuls en ambtenaren hebben hun handen uit de mouwen gestoken en zijn druk bezig geweest met alle voorbereidingen. Aan alles is gedacht. Zitruimtes, slaapkamers, speelgoed voor kinderen, sanitaire voorzieningen, een grote keuken en nog veel meer. De opvanglocatie verwacht vanaf maandag 28 maart de eerste vluchtelingen.

De afgelopen twee weken is hard gewerkt om van de school een opvanglocatie te maken. Tafels en stoelen werden in de aula gezet. Een deel van een wand wordt in beslag genomen door een enorm bord met daarop afbeeldingen met daarbij de tekst in het Oekraïens en in het Nederlands. Bedden staan klaar in klaslokalen. In de klaslokalen werden schotten geplaatst, om de mensen in elk geval in de nieuwe slaapkamers toch enige privacy te kunnen bieden. Er is een keuken geplaatst met afwasmachine, de douches werden uitgebreid en Er staan gezellige zithoeken.

Oldenzalers brachten speelgoed en spelletjes. In de gymzaal staan nog opgeslagen spulletjes; de gymzaal wordt straks speelruimte. Er kwamen drie douchekoppen bij. En er is wifi. Maximaal 65 vluchtelingen kunnen in De Windroos terecht. De omwonenden krijgen er ineens tientallen buurtbewoners bij.

Gemeenteambtenaar Rob Olde Riekerink, vanuit de gemeente volop betrokken bij deze opvang, vertelt dat ontzettend veel Oldenzalers aangaven te willen helpen. Daardoor kon ook alles binnen die korte tijd geregeld worden. Ook vanuit de buurt zijn de reacties positief. Er wordt voor de Oekraïners een vast aanspreekpunt geregeld, waar ze straks terecht kunnen, met ongetwijfeld veel vragen. Kortom, Oldenzaal is klaar om de vluchtelingen te verwelkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.