Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Sterrenwacht Cosmos weer open

Cosmos sterrenwacht
cosmos sterrenwacht
Beeld: Twente FM

LATTROP – Sterrenwacht Cosmos opent, na een grote interne verbouwing, op zaterdag 2 april weer haar deuren. De verbouwing werd mogelijk gemaakt door subsidies van onder andere Leader, provincie Overijssel, Kickstart Cultuur fonds en de Europese Unie.


De sterrenwacht is nu een grote open ruimte met centraal, de fraaie ontvangstruimte met nieuwe inrichting. De ruimte kijkt uit op de twee expositiezalen waarvan er één is ingericht als zonnezaal. Speciale educatieve zonnegames, ontwikkeld door Gamelab Oost, moeten de bezoekers meer vertellen over de zon. De sterrenwacht mag zich door deze verbouwing de eerste zonnewacht van Nederland noemen.

De zon van dichtbij ervaren

Sterrenwacht Cosmos heeft daarnaast ook twee zonnetelescopen aangeschaft. Hierdoor is de transitie naar een zonnewacht compleet. Gasten kunnen hierdoor vanaf nu de zon van dichtbij bekijken en zo de zonnevlammen en zonnevlekken waarnemen. Sterrenwacht Cosmos begint binnenkort ook met het ontwikkelen van een ruimtevaart expositie waarin Mars centraal staat.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.