Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

Landelijke Compostdag in Twente

Gft gfte campagne
Campagne Landelijke Compostdag
Beeld: Twente FM

TWENTE – Jaarlijks wordt de Landelijke Compostdag georganiseerd door gft-verwerkers en inzamelaars in samenwerking met de gemeenten. Dit jaar is er ook weer een compostdag, op zaterdag 26 maart.

Samenwerking

Tijdens de Landelijke Compostdag delen Twente Milieu en Twence al jaren in bijna alle Twentse gemeenten en de gemeente Berkelland gratis compost uit. Het is een bedankje voor het goed gescheiden aanleveren van het gft/gfe-afval. Want alleen doordat inwoners hun gft/gfe goed scheiden, kan er compost van goede kwaliteit gemaakt worden. De Gemeenten Oldenzaal, Wierden Losser, Dinkelland, Tubbergen, Rijssen-Holten, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Borne, Hellendoorn, Almelo en Berkelland doen mee.

Uitgifte compostzakken

De uitgifte van gratis compostzakken van 20 liter vindt plaats bij de uitgiftepunten op zaterdag 26 maart. De exacte locaties, openingstijden en voorwaarden staan vermeld op de websites van Twence, Twente Milieu, de deelnemende gemeenten en in de huis-aan-huisbladen.

Communicatiecampagne

De campagne ‘Het scheiden van GFT is een goed idee’ is ontwikkeld in aanloop naar de Landelijke Compostdag. Het doel van de campagne is inwoners nog bekender te maken met wat wel en niet in het gft-afval mag en ook te laten zien wat er met het ingezamelde gft gebeurt.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.