Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Rachel Bloemen in finale Miss Beauty of Overijssel

Miss20 Beauty20of20 Overijssel20finale202019
Miss Beauty of Overijssel
Beeld: Twente FM

OOTMARSUM / TWENTE – Rachel Bloemen, uit Ootmarsum, staat vanavond in de finale van ‘Miss Beauty of Overijssel’.


De negentienjarige International Business Administration studente werd opgegeven door haar vriendinnen. ‘’Ik kreeg een mail dat ik door was naar de casting, ik dacht dat het een grapje was’’.

Naast Bloemen haar deelname is ze ook erg druk met haar eigen bedrijf en het brandweerkorps. ‘’Ik heb ander halfjaar geleden een bedrijfje opgestart om ervaring op te doen’’, aldus Bloemen. Ze bedrukt voornamelijk kleding en mokken. Ook is ze toegelaten tot het brandweerkorps. ‘’Een aantal maanden geleden heb ik mij daarvoor aangemeld, en nu ben ik begonnen met de opleiding tot manschap’’. Bloemen wilde dit graag doen omdat haar vader ook bij de brandweer zit.

Casting
Bloemen is na het krijgen van de mail, heel open, naar de casting dag gegaan. De casting dag zag er door de coronacrisis wel anders uit. ‘’Het was een soort van drive-thru, je moest uit de auto stappen en dan werd er een foto van je gemaakt. En vervolgens moest je wat over jezelf vertellen.’’ Ook werd er op deze dag een Engelstalige vraag gesteld om te kijken hoe goed de deelnemers Engels kunnen.

Het traject
Na de casting begon voor Bloemen het traject van ‘Miss Beauty of Overijssel’. ‘’We hadden eerst een meeting over wat ik allemaal kon verwachten en over het contract.’’ Vervolgens moesten de deelnemers naar trainingsdagen, deze bereidde de deelnemers voor op de finale. ‘’We gingen bijvoorbeeld sporten bij Trifora of we hadden walk trainingen’’, zegt Bloemen.

De finale
Bloemen was vandaag al erg vroeg in Almelo voor de finale. ‘’De finale bestaat uit onder andere de openingsdans, een bikini ronde en de gala ronde.’’ Volgens Bloemen moeten de finalisten in de bikini ronde vooral laten blijken hoeveel zelfvertrouwen ze hebben. ‘’Voor de gala ronde hebben we allemaal een eigen gala jurk gekocht.’’ Na de gala ronde wordt de top tien bekend gemaakt, en die tien meiden moeten allemaal praten over een toegewezen maatschappelijk onderwerp.

Bloemen gaat heel open de finale tegemoet. ‘’Ik gun het eigenlijk alle meiden die meedoen om te winnen. Als ik niet win is dat helemaal prima.’’ Ze hoopt met name op een gezellige dag en een hele unieke ervaring.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.