Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gemeente Dinkelland houdt infoavond over opvang vluchtelingen

20220303 oekraine oorlog
Oekraïne in oorlog
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland houdt woensdag 23 maart een informatieavond voor inwoners uit Denekamp over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne in het klooster. De bijeenkomst wordt gehouden in het gemeentehuis in Denekamp.


Belangstellenden zijn van harte welkom vanaf 19.45 uur. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Opgeven voor de informatieavond is niet nodig.

Vluchtelingen in klooster

Binnenkort komen er Oekraïense vluchtelingen in het klooster in Denekamp. Huize Elisabeth wordt ingericht om plek te bieden aan zestig vluchtelingen.
De vluchtelingen kunnen daar zo nodig zes maanden blijven.
De gemeente houdt geïnteresseerden zo goed mogelijk op de hoogte via de website www.dinkelland.nl/oekraine en via de social media kanalen.

Opvang bij mensen thuis

De informatieavond gaat specifiek over de opvang van vluchtelingen in het klooster in Denekamp. Inwoners die vragen hebben over het opvangen van vluchtelingen in huis, kunnen terecht bij de stichting Noaberschap Ukraine-Twente. Deze stichting organiseert ook verschillende informatieavonden, waaronder een avond bij Ensink in Weerselo op 24 maart.
Meer informatie is te vinden op www.nutwente.nl.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.