Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Dinkelland: stuivertje wisselen tussen Lokaal Dinkelland en CDA

Gemeentehuis dinkelland
Gemeentehuis Dinkelland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De voorlopige uitslag in de gemeente Dinkelland is bekend. CDA Dinkelland levert een zetel in, terwijl Lokaal Dinkelland er één wint. Dat houdt in dat Lokaal Dinkelland stijgt naar acht zetels, terwijl CDA zakt naar zeven. Verder verandert er weinig aan de verdeling van de zetels.


Lokaal Dinkelland is de grootste partij geworden ten koste van CDA. Progressief Dinkelland, de samenwerking tussen GroenLinks en de PvdA, pakt twee zetels. Dat zijn er evenveel als GroenLinks en PvdA in de afgelopen raadsperiode hadden. De VVD behoudt drie zetels, terwijl Burgerbelangen op één blijft steken.

"Teleurstellend", vertelt een teleurgestelde Marc Smellink, fractievoorzitter van het CDA Dinkelland. "We hoopten één zetel meer te pakken, maar het werd er uiteindelijk eentje minder."

Fons Maathuis van Burgerbelangen Dinkelland is blij dat hij ook de komende raadsperiode actief is in de raad. "Ik ben blij met de steun van onze achterban en zal op blijven komen voor de inwoners van de gemeente Dinkelland."

Voorlopige uitslag in Dinkelland:
Lokaal Dinkelland: 8 (+1)
CDA: 7 (-1)
VVD: 3 (-)
Progressief Dinkelland: 2 (+2)
Burgerbelangen Dinkelland: 1 (-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.