Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen volledig zelfstandig

Benno20 Brand20en20bestuur20 Hoge20 Vonder201280x853
Wethouder Benno Brand en het bestuur van t Hoge Vonder.
Beeld: Twente FM

DEURNINGEN - Sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen wordt volledig zelfstandig. Wethouder Benno Brand van de gemeente Dinkelland en het bestuur van Stichting ’t Hoge Vonder zetten de handtekening onder de overeenkomst.


Sporthal ’t Hoge Vonder in Deurningen is nu volledig zelfstandig. Tot eind 2021 ontving de stichting een jaarlijkse subsidie van de gemeente. In de nieuwe overeenkomst is afgesproken deze subsidie af te kopen voor een eenmalig bedrag van ruim 700.000,- euro.
Dit bedrag wordt door de stichting gebruikt voor een grondige verbouwing van de sporthal. Uit financieel onderzoek blijkt dat deze verbouwing gaat zorgen voor meer inkomsten.
Daarnaast kan de stichting op veel kosten besparen. Dit alles zorgt voor een financieel gezonde toekomst voor de sporthal.

De gemeente Dinkelland vindt het belangrijk dat maatschappelijke voorzieningen duurzaam gebruikt worden. Dit is één van de doelen die zij hebben opgenomen in het Maatschappelijk Effecten Plan.
Stichtingen zelfstandig maken draagt hier volgens de gemeente Dinkelland aan bij. Wethouder Brand is blij met de gemaakte afspraken: "Een sporthal is een belangrijke voorziening voor het dorp. Naast sport en bewegen is het ook een plek waar inwoners elkaar ontmoeten. Zij weten ook als geen ander wat er nodig is om de sporthal nu en in de toekomst goed te kunnen gebruiken. Daarom vinden wij het belangrijk dat de mensen in het dorp ook de volledige zeggenschap krijgen over de sporthal."
Ook Frank Hekman, penningmeester van de stichting is blij met de nieuwe afspraken. "Er breekt een uitdagende nieuwe tijd aan, nu gemeentelijke overheden zich steeds meer terugtrekken uit dit soort voorzieningen die toch essentieel zijn voor de zelfstandigheid van een dorp. Alleen door creatief te zijn en de handen ineen te slaan, kunnen dergelijke voorzieningen voor kleine kernen behouden blijven. Wij – de Deurningers – vinden dat belangrijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.