Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Gratis compost inwoners Oldenzaal

Oldenzaal Plaatsnaam bord 2
Oldenzaal plaatsnaambord
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - Inwoners van de gemeente Oldenzaal kunnen, op vertoon van hun milieupas, gratis een zak compost ophalen in Oldenzaal.


Jaarlijks wordt door gft-verwerkers- en inzamelaars in samenwerking met gemeenten de Landelijke Compostdag georganiseerd. Dit jaar valt het op zaterdag 26 maart 2022.
Tijdens de Landelijke Compostdag delen de gemeente Oldenzaal, Twente Milieu en Twence al jaren gratis compost uit.

De jaarlijkse actie is een begrip geworden: de inwoners waarderen de campagne en kijken uit naar de gratis compost. "Het is een echt bedankje voor het goed gescheiden aanleveren van het gft/gfe-afval. Want alleen doordat inwoners hun gft/gfe goed scheiden, kunnen we compost van goede kwaliteit maken", aldus de gemeente.

Op vertoon van de milieupas kunnen inwoners eenmalig een gratis compostzak van 20 liter ophalen bij de uitgiftepunten (maximaal twee compostzakken per huishouden). Inwoners kunnen tussen 9.00 en 15.30 uur terecht op het terrein van Stadswerken Oldenzaal aan de Lübeckstraat 30 in Oldenzaal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.