Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Actieavond Businessclub Skik brengt ruim 19.000 op voor hulp Oekraïne

10 22 denekamp oekraine201280x960
Nic en Tanya vertellen hun verhaal.
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – De actieavond, georganiseerd door Skik Businessclub in Denekamp, voor hulp aan Oekraïne heeft in anderhalf uur tijd maar liefst 19.259,- euro opgebracht. Ondernemers uit Dinkelland boden huisvesting aan. Nic Knippers vertrok, samen met Liejondo Nijhuis, na de bijeenkomst richting Oekraïne, om zijn schoonfamilie op te halen.


De bijeenkomst, die gehouden werd in Restaurant Fox, werd bijgewoond door 55 ondernemers uit Dinkelland. Zaal en drankjes werden gratis beschikbaar gesteld.
Tijdens de bijeenkomst vertelde Nic Knippers uit Denekamp over zijn vlucht uit Kyiv in Oekraïne, een barre tocht, waarbij er twintig kilometer gelopen moest worden omdat hij zonder benzine kwam te zitten.
Knippers gaat de reis opnieuw afleggen, nu om zijn schoonmoeder, zijn schoonzuster en zijn neefje van anderhalf op te halen. Nic’s vriendin Tanya Teterina komt uit Kyiv. Gisteravond vertrok hij. Liejondo Nijhuis uit Denekamp, lid van Skik, gaat met hem mee. Businessclub Skik stelde de bus en het benzinegeld beschikbaar. Twente FM belt hem tijdens de reis, voor het laatste nieuws op de radio.
::foto2::
De Denekampse businessclub besloot al snel na de inval van de Russen tot actie. “Vorige week woensdag kwamen we voor het eerst bij elkaar met de vraag hoe we in rap tempo hulp konden bieden vanuit de businessclub”, vertelt Adriaan Postma, voorzitter van Skik.
Er werd contact gelegd met nutwente.nl. Op het terrein van Steghuis Transport Denekamp werd een trailer geplaatst en die is afgelopen vrijdag en zaterdag gevuld met noodzakelijke spullen. “De trailer zit helemaal vol met goederendie echt nodig zijn, zoals medicijnen, maandverband, slaapzakken, babykleertjes, luiers, batterijen. Geen tweedehands kleding, daar is momenteel voldoende van.”

Postma vertelt dat met de opbrangst van gisteravond gerichte aankopen gedaan worden, waaronder medicijnen, desinfectiemiddelen en slaapzakken. “Vervolgens is ook huisvesting nodig. Een aantal ondernemers in onze club heeft een huis beschikbaar gesteld. Dat gaat in overleg met de gemeente Dinkelland”, aldus Postma.
Goederen kunnen nog steeds ingebracht worden. Kijk voor de lijst met noodzakelijke goederen op nutwente.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.