Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

CDA vraagt aandacht voor afnemende huisartsenzorg in Dinkelland: 'Moet bereikbaar blijven'

Huisartsenpost
Huisartsenpost
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Het CDA Dinkelland vraagt middels vragen aan het college van B&W aandacht voor de steeds verder afnemende huisartsenzorg in de gemeente. De CDA vraagt het college de op dit moment aanwezige huisartsen in de regio zoveel mogelijk te steunen.


Het wordt steeds minder makkelijk om jonge huisartsen te vinden die praktijken van artsen die willen stoppen over kunnen nemen. Inwoners uit de kleine kernen in Dinkelland moeten al naar omliggende dorpen voor huisartsenzorg.

Weerselo kent nog twee huisartsenposten met een eigen apotheek, maar wanneer die stoppen, dreigt zelfs een grote kern als Weerselo zonder huisarts verder te moeten. Een zeer ongewenste ontwikkeling, zo vindt het CDA. "Goede huisartsenzorg moet bereikbaar blijven voor iedere inwoner van Dinkelland", stelt CDA-lid Edo van Bree. "Vandaar deze vragen aan het college."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.