Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Live: Verkiezingsdebat Dinkelland

Thumbnail voorstelvideo Dinkelland
De lijsttrekkers van de Gemeente Dinkelland stellen zich voor
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - Dinkelland trapt donderdagavond voor het eerste verkiezingsdebat in Noordoost Twente.


Kijk hier live mee

(Door Bert Holst - Twentsche Courant Tubantia)

Losser en Oldenzaal volgen volgende week. Heeft de agrariër de sleutel tot een leefbaar platteland? Hoe organiseren de lokale partijen de lijnen naar de provincie en landelijk? Dualisme, wat is dat? Weet de inwoner weet het vaak beter? En moet de gemeente actief sturen op het behoud van jongeren via een jongerenraad, eigen budget en bouwactiviteiten? Stellingen Vragen en stellingen die aanstaande donderdagavond uitgebreid aan bod komen tijdens het Verkiezingsdebat dat de Twentsche Courant Tubantia samen met RTV Twente FM houdt in het gemeentehuis van de gemeente Dinkelland in Denekamp.

Bij het debat is iedereen welkom, de inloop is vanaf 18.30 uur, aanvang van het debat is 19.00 uur, het einde is voorzien rond de klok van 21.00 uur. Teken Uiteraard staat de avond helemaal in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen die plaatsvinden van maandag 14 tot en met woensdag 16 maart.

De vijf partijen die in Dinkelland meedoen, vaardigen hun lijsttrekkers af naar het debat. Het gaat om Marc Smellink (CDA), Benny Tijkotte (Lokaal Dinkelland), Benno Brand (VVD), Fons Maathuis (Burgerbelangen Dinkelland) en Cel Severijn (Progressief Dinkelland). Ja of nee Nadat zij tien vragen met slechts ‘ja’ of ‘nee’ hebben beantwoord volgen één-op-een debatten waarbij de uitdager zijn stelling een minuut mag toelichten waarna zijn opponent kan reageren.

Er zijn vijf van die rondes gepland. Op die manier kan elke lijsttrekker zijn stelling verdedigen en kan hij in debat met een andere lijsttrekker over diens stelling. Prognose Daarnaast komt nog enkele algemene stellingen aan bod waarbij wordt ingegaan op onder meer de noodzaak voor woningbouw en de energietransitie. De avond wordt afgesloten met een prognose van de verkiezingsuitslag door alle lijsttrekkers. Natuurlijk worden ook bezoekers in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan de lijsttrekkers. Oldenzaal en Losser.

Het debat in Dinkelland wordt geleid voor Jeroen Roozendaal van Twente FM en Bert Holst namens de Twentsche Courant Tubantia. Ook in de gemeenten Oldenzaal en Losser organiseren Twente FM en de Twentsche Courant Tubantia verkiezingsdebatten. Losser is maandag aan de beurt, in Oldenzaal vindt het debat op donderdag 10 maart plaats.

De uitzending is vanaf 19.00 uur ook live te volgen op Twente TV en via livestreams op Tubantia.nl en Twentefm.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.