Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Dinkelland wil jongeren naar de stembus halen door campagne

Gemeente Dinkelland daarbeleef je Twente bord
gemeente Dinkelland daar beleef je Twente bord
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De campagne ‘Alles = Politiek’ is opgezet door de Nationale jeugdraad en heeft als doel om jongeren te laten zien dat alles politiek is en dat ze over alles mee kunnen denken. Door middel van deze campagne hoopt Elsemarie Bittink, Jongerenambassadeur ‘Alles = Politiek’, dat jongeren uit Dinkelland massaal naar de stembus komen.

Als je wilt stemmen hoef je geen verstand van politiek te hebben, je hebt een mening nodig en die heeft bijna elke Nederlander wel.

Jongeren bereiken via sociale media

Bittink is jongerenambassadeur van Dinkelland, en houdt zich bezig met de campagne in de gemeente Dinkelland. ‘’We proberen vooral jongeren te bereiken via Instagram’’, zegt Bittink. Dit doen ze door middel van kort en krachtige berichten. Meestal hebben ze een foto bij de post. ‘’Dit doen wij zodat jongeren misschien denken, die ken ik, als zij gaat stemmen zit er misschien ook wat tussen voor mij’’, zegt Bittink. Tevens plaatsen ze filmpjes waarin per partij wordt uitgelegd waar zij voor staan. ‘’Ik deel ook alles over Facebook, zodat ik de ouders kan bereiken.’’

Ouders spelen een rol

Ook ouders kunnen invloed hebben of hun kind gaat stemmen. ‘’Misschien als ouders het er thuis met hun kind over hebben denken jongeren er anders over’’, aldus Bittink. Volgens Bittink wordt het stemgedrag ook sneller beïnvloed als jongeren het stemmen vanuit huis mee hebben gekregen of wanneer de ouders van jongeren stemmen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.