Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Kledingruilbeursen Dinkelland en Tubbergen gaan deze week door

45 21 dinkelland denekamp kledingruilbeurs
Christel Neppelenbroek bij gemeente Dinkelland voor kledingruilbeurs
Beeld: Twente FM

DINKELLAND/TUBBERGEN - De kledingruilbeurzen in de gemeenten Dinkelland en Tubbergen, die uitgesteld moesten worden vanwege de corona, gaan deze week door. Inwoners die in november 2021 hiervoor kledingstukken inleverden, kunnen terecht in de centrale hal van de gemeentehuizen in beide plaatsen.


De kledingruilbeurs in Dinkelland wordt gehouden op dinsdagavond 1 maart en in Tubbergen op donderdagavond 3 maart, van 19.00 tot 21.00 uur, in het gemeentehuis.
Wie eerder vijf kledingstukken inbracht, kan nu een nieuw setje uitzoeken. De setjes kunnen uitgezocht worden met advies van stylist Christel Neppelenbroek.

Stylist Christel Neppelenbroek is al jaren werkzaam in de mode. Toen ze begon was mode een luxe artikel en was kleding best prijzig. “Sinds de Fast Fashion is kleding eigenlijk een wegwerpartikel geworden. Als je de winkelstraten doorloopt en je ziet de grote modezaken, overal is het hetzelfde, iedereen loopt ook in hetzelfde. Ik vind het gewoon leuker wanneer mensen wat meer hun eigen stijl hebben, en wat langer met hun kleding doen. Als je weet wat er aan kleding weggegooid wordt, en verbrand wordt, het is echt ongelooflijk.”

Van wat er aan kleren in de kledingkast hangt, wordt maar een kwart echt gedragen, weet ze. Ze helpt vrouwen hun eigen stijl vinden, aan de hand van de inhoud van de kledingkast. “Wat draag je graag, welke stof vindt je prettig, wat is jouw stijl? Ben je sportief, ben je wat klassieker, ben je wat sjieker? En daar is ook altijd een mix in. Niemand is een vast type en iedereen heeft ook verschillede stemmingen. Maar als je met z’n tweeën aan de slag gaat kom je vaak wel tot een behoorlijk duidelijk beeld.”

Hergebruik textiel

In opdracht van de gemeenten en Rova gaat ze nu aandacht besteden aan het hergebruiken van textiel. “Op de ruilbeurs kun je elkaar voorzien van iets nieuws. Ik hoop dat veel vrouwen heel blij worden van het ruilen, het vintage shoppen, met elkaar daarmee bezig zijn. Dat het nieuwe energie geeft en een frisse blik op de eigen garderobe.”
“Ik word er heel blij van wanneer ik mensen daar iets bewuster in kan maken. Alle kleding die teruggestuurd wordt bij Primark en H&M gaat regelrecht de verbrandingsoven in omdat het te duur is om het weer opnieuw in te pakken. Dat kan echt niet. Dat móet veranderen. Dat is mijn missie.”
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.