Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Grote verkeerscontrole op de A1 bij Oldenzaal tegen mobiel banditisme

20220225 controle20oldenzaal201
Grote verkeerscontrole op de A1 bij Oldenzaal tegen mobiel banditisme
Beeld: Twente FM

OLDENZAAL - De politie heeft vrijdagmiddag samen met de Koninklijke Marechaussee en de Douane een grote verkeerscontrole gehouden op de A1.


Doel van de controle was het tegen gaan van mobiel banditisme. Op de A1 stonden op meerdere locaties ANPR-camera's om kentekens te scannen. Voertuigen werden bij een signalering van de weg gehaald door motorrijders of (on)opvallende voertuigen. Tijdens de controle werd er voornamelijk gekeken wie of wat er het land binnen kwam.

Bij de controle was ook het politieteam Transport en Milieu Controle (TMC) aanwezig voor de controle van zware voertuigen langs snelwegen. Meerdere ladingen van vrachtwagens en bakwagens werden gecontroleerd. Zo controleerde de politie onder andere een vrachtwagen die geladen was met een twintigtal pallets lachgas. De politie maakt de resultaten van de controle later bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.