Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Restauratie Huize Keizer in Denekamp afgerond

Huize20 Keizer20 Denekamp201
Huize Keizer in Denekamp
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - De restauratie van Huize Keizer, een museum in het hartje van Denekamp, is afgerond. Op 6 april gaat het museum weer open voor publiek.


Vooral aan de buitenkant is goed te zien dat Huize Keizer is opgeknapt. Zo is het gebouw teruggebracht in de oude kleuren en verder is er veel 'onzichtbaar' restauratiewerk uitgevoerd. "Het museum moet immers wel de oorspronkelijke uitstraling behouden", vertelt wethouder Ben Blokhuis.

"Het is prachtig geworden en toch origineel gebleven. Zo hoort dat in een museum", vervolgt Blokhuis. Ook wethouder Ilse Duursma ziet dat de restauratie goed is gelukt. "Ik ben vooral blij dat het museum weer open kan. Mooi voor de Culturele Raad die er weer activiteiten kan houden en natuurlijk mooi voor de bezoekers van het museum. Het was altijd al een must-see voor wie meer over de geschiedenis van Denekamp wilde weten, maar dat is het nu helemaal."

De opening van Huize Keizer, op 6 april, wordt gevierd met een kunstexpositie van Leny Meulendijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.