Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Mogelijk Tiny Houses in nieuwbouwplan Denekamp-Oost: 'Kan een uitkomst zijn'

Tiny20 House
Tiny House
Beeld: Twente FM

DENEKAMP - De gemeenteraad van Dinkelland nam onlangs unaniem een motie aan om te onderzoeken waar de realisatie van Tiny Houses mogelijk is. Deze nieuwe woonvorm, waarbij klein en duurzaam gewoond kan worden, wint steeds meer aan populariteit.


"De realisatie van Tiny Houses kent relatief lage kosten. Daarnaast kiezen mensen voor deze woonvorm omdat dit relatief goedkoper is dan een standaardwoning en/of omdat ze kleiner willen gaan wonen en iets meer bij de natuur willen staan", vertelt initiatiefnemer Fons Maathuis.

Er wordt op dit moment onderzoek gedaan naar de haalbaarheid in de gemeente Dinkelland. "Door de stijgende huizenprijzen is het momenteel niet voor iedereen meer mogelijk om aan een woning te komen", stelt wethouder Ben Blokhuis. "Ook in de gemeente Dinkelland is een duidelijke behoefte aan betaalbare woningen voor starters. Een Tiny House kan hiervoor een uitkomst zijn om toch zelfstandig te gaan wonen, als opstap naar een reguliere woning."

Uit het tot nu toe uitgevoerde onderzoek komt de locatie Denekamp-Oost in beeld. Hier zou het mogelijk zijn om Tiny Houses te realiseren.

De mogelijke locatie van de Tiny Houses grenst aan de Gildehauserdijk. De Tiny Houses gaat op den duur onderdeel uitmaken van het nieuwbouwplan Denekamp-Oost.

"Als er voldoende interesse is voor Tiny Houses op deze locatie dan willen we ook snel tot de ontwikkeling van de eerste Tiny Houses kunnen komen. Daarnaast wordt er dan ook nagedacht hoe de Tiny Houses eruit komen te zien, en op welke manier ze landschappelijk ingepast kunnen worden", sluit wethouder Blokhuis af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.