Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Coen Luttikhuis nieuwe gemeentesecretaris Dinkelland

Dinkelland Coen Luttikhuis gemeentesecretaris
Coen Luttikhuis
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Coen Luttikhuis is vanaf 1 april 2022 de nieuwe gemeentesecretaris van Dinkelland. Daarnaast geeft Luttikhuis samen met de gemeentesecretaris van Tubbergen en de bestuurssecretaris van Noaberkracht algemene leiding aan de bedrijfsvoeringsorganisatie Noaberkracht Dinkelland – Tubbergen.


Op dit moment is Coen Luttikhuis al bijna 8 jaar directeur van GR Stadsbank Oost Nederland. De Stadsbank verzorgt de schuldhulpverlening voor alle veertien Twentse gemeenten en acht gemeenten uit de Achterhoek.
Samen met deze gemeenten helpt de Stadsbank mensen met financiële problemen. Door deze betrokkenheid is de gemeente Dinkelland bij Luttikhuis niet onbekend: "Dinkelland is een prachtige gemeente met forse bestuurlijke ambities. Dit is wat mij erg aantrekt in deze functie.”

Ervaren bestuurder

Coen Luttikhuis werkte in veel functies bij verschillende gemeenten. Bij de gemeente Enschede was Luttikhuis beleidsadviseur bij de Concernstaf, programmamanager Werk & Inkomen en sinds 2010 directeur van het programma Opgroeien & Ontwikkelen. Naar aanleiding van een stevig rapport over de problemen bij de Stadbank werd Luttikhuis in 2013 gevraagd om als interim-directeur orde op zaken te stellen. Een jaar later werd hij directeur bij de Stadsbank.
Coen Luttikhuis is 53 jaar en geboren en getogen in Oldenzaal. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

Vanaf 1 april treedt Coen Luttikhuis officieel in dienst, waar zijn aandacht meteen uitgaat naar de inhoud van de volgende collegeperiode. “Mijn drive is om, in samenwerking met alle collega’s van de organisatie van Noaberkracht Dinkelland - Tubbergen, me te richten op de maatschappelijke opgaven die voor ons liggen en ons aan te sluiten op de energie en het ondernemerschap vanuit de gemeenschappen van Dinkelland”, zo vertelt Luttikhuis enthousiast.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.