Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Tot 1200 euro per jaar aan giften voor mensen met uitkering

08 22 tubbergen Boodschappen ontvangen
Boodschappen ontvangen.
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - Mensen met een uitkering mogen tot 1200 euro per jaar giften ontvangen. Burgemeester en wethouders van de gemeente Dinkelland hebben het vrijlatingsbedrag voor giften vastgesteld.


Dit is het bedrag dat mensen met een uitkering per jaar mogen ontvangen zonder dat het invloed heeft op hun uitkering. Per 1 januari 2022 is dit bedrag vastgesteld op 1200 euro per jaar. Hierdoor wordt het makkelijker voor mensen met een uitkering om giften te ontvangen. Door deze vaststelling kunnen inwoners van gemeente Dinkelland die een uitkering ontvangen beter meedoen in de samenleving.

Tot 1200 euro per jaar hoeven mensen met een uitkering giften niet meer te melden. Zijn de giften toch meer dan 1200 euro per jaar dan moeten zij dit melden bij Schakel Dinkelland en heeft dit invloed op hun uitkering.
Voorbeelden van giften zijn: • de boodschappen van de Voedselbank, • giften van de Caritas, • boodschappen die iemand anders voor jou doet, • een wasmachine die men heeft gekregen et cetera.
Wethouder Ilse Duursma: “We zetten graag in op sociale gelijkheid in de gemeente Dinkelland. Het unaniem aannemen van dit voorstel geeft ons een duidelijk signaal hoe de gemeenteraad zich inzet voor alle inwoners van de gemeente. Als wethouder Sociaal Domein is dit precies waar ik voor sta.”

De hele gemeenteraad is voor

Het voorstel om het vrijlatingsbedrag vast te stellen op 1200 euro kwam in december 2021 in de gemeenteraad. Alle gemeenteraadsleden stemden gelijk voor. Naar aanleiding hiervan konden de burgermeester en wethouders de beleidsregel vrijstelling van giften per 1 januari 2022 vaststellen.

Meer informatie

Voor meer informatie over het vrijlatingsbedrag en de Participatiewet kan men contact opnemen met Schakel, telefoon 0541-854401 of mail: [email protected].
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.