Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Koploper TVC '28 verliest, DTC '07 haalt dubbele cijfers tegen Mariënheem

Sport voetbal op gras
Voetbal op groen veld
Beeld: Twente FM

TWENTE - Ondanks de vele regen werd er op veel Twentse amateurvelden gewoon gevoetbald. TVC '28, koploper in de Eerste Klasse, verloor onverwachts van MASV (3-1), DTC '07 behaalde de dubbele cijfers tegen een weerloos Mariënheem.

Vanwege de harde regen werden er veel wedstrijden op natuurgras afgelast, maar de clubs met een kunstgrasveld konden gewoon aan de bak afgelopen zondag. TVC had een slechte dag op bezoek bij MASV. Door eigen fouten wist de thuisploeg al snel op een 2-0 voorsprong te komen. Vlak voor rust maakte Stefan Huiskes de 2-1 vanaf de strafschopstip. Na rust ging TVC op zoek naar de gelijkmaker, maar het doelpunt viel uiteindelijk aan de andere kant van het veld: 3-1.

In de Vijfde Klasse haalde DTC '07, dat nog volop in de race is om de koppositie, uit tegen hekkensluiter Mariënheem. Na negentig minuten spelen stond er een 10-0 eindstand op het scorebord. De fusieclub uit Lattrop en Tilligte speelde op het complex van buurman KOSC in Ootmarsum, waar gebruikt werd gemaakt van het kunstgrasveld.