Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

SDC’12 1 verliest van Grol

Sdc2012
SDC 12
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – SDC’12 voetbalde zondagmiddag 20 februari tegen Grol in Groenlo en verloor met 4-0.


In de corona/winterstop hebben hoofdtrainer Philip Agteres en assistent-trainer Maurice Bartels hun contract bij SDC ’12 met een jaar verlengd, zodat straks al gebouwd kan worden aan de selectie voor 2022-2023. In de bekercompetitie is SDC ’12, in de afgelopen periode, door naar de volgende ronde zonder te spelen. Losser heeft zich namelijk teruggetrokken.

Grol staat gelijk met SDC ’12 en Achilles ’12 zodat op voorhand de nummers 5 elkaar troffen.
Na even te moeten wennen aan de harde wind en de vele regendruppels kwam de wedstrijd moeizaam op gang. Grol nam iets directer het initiatief. SDC ’12 loerde op de uitval zodat Grol de opening moest zoeken. Dit deed ze steeds door de bal achter de laatste linie te leggen. En steeds was het buitenspel. Tot aan de 23e minuut. Toen werd er niet gefloten voor buitenspel, na een dieptepass. De spits tikte beheerst binnen: 1-0.
Na ruim een half uur spelen was het spel van beide kanten rommelig. Haastig en onverzorgd voetbal waar heel veel de lange bal gespeeld werd. Heel af en toe was SDC ’12 iets gevaarlijk.

Na rust zag het er naar uit dat er meer felheid en hoger druk zetten in de ploeg kwam. Dit offensiefje zakte na tien minuten echter weer weg, en toen een aanval op het middenveld werd overgenomen door Grol vloeide daar in de 57e minuut de 2-0 uit voort. Een zeer snelle aanval, over maar drie schijven, werd SDC ’12 wederom fataal: 3-0. Het spel van SDC ’12 werd nog onzekerder en de fouten stapelden zich op. Het wachten was op de 4-0. En die kwam er ook in de 85e minuut en dat was meteen de eindstand.

SDC’12 1 speelt zondag 27 februari om 14.00 uur tegen BWO 1, thuis, op sportpark De Molendijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.