Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Twente

De Nije Hoeve opent haar deuren

09 nijehoevee
Nou nog in de steigers, maar de Nije Hoeve wordt zo snel mogelijk afgebouwd.
Beeld: Twente FM

HENGELO – De Nije Hoeve in Hengelo opent op 22 februari haar deuren. ‘’Een betere datum dan dit kan je niet hebben’’, aldus Debby Nijenhuis. De Nije hoeve is een inloopcentrum voor mensen die kanker hebben, het hebben gehad of voor betrokkenen.


De Nije Hoeve zet zich al jaren in voor mensen met kanker of mensen die kanker hebben gehad. In de afgelopen twee jaar is de Nije Hoeve druk bezig geweest met het renoveren van hun gekochte boerderij. ‘’Op het begin noemde ik het zelfs van sloop naar inloop’’, zegt Nijenhuis. De boerderij diende eerst als antikraak waardoor de complete boerderij eerst helemaal gestript moest worden.

Hulp uit heel Twente

Mensen uit heel Twente hebben geholpen met de renovatie van de boerderij. Mensen hadden tijd vrij hadden gemaakt om ons bij te staan. Vooral Gerrit Tempert heeft meer dan anderhalf jaar lang de bouw bijgestaan. ‘’Vier jaar geleden hadden wij wateroverlast waar gevaarlijke schimmels bijkwamen’’, zegt Nijenhuis. Hierdoor moest het inloophuis sluiten en moest de stichting opzoek naar een nieuw pand. ‘’Sinds de oprichting is het al mijn droom om een Hoeve te kopen waar mensen kunnen komen voor een warm welkom, en nu is het zover’’. Nijenhuis vindt het erg bijzonder dat zoveel mensen haar al 15 jaar hierin volgen.

De nieuwe locatie van de Nije Hoeve ligt gelegen op het gezondheidspark in Hengelo. Het inloophuis werkt samen met alle ziekenhuizen in Twente. Er zit ook een steunpunt in het ziekenhuis en ze werken nauw samen met het ZGT. ‘’We krijgen eindelijk een eigen plekje in de zorgketen, waar ik al 15 jaar voor strijd’’, zegt Nijenhuis
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.