Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
In samenwerking met
Twente FM logo

Storm Eunice: Veel schade maar gelukkig geen slachtoffers in Twente

20220219 boom20
Boom over de Gildehauserweg gewaaid
Beeld: Twente FM

TWENTE - Storm Eunice trok vrijdagmiddag en avond over onze regio en veroorzaakte op talloze plekken schade. Wonderwel bleven persoonlijke ongelukken in onze regio uit.


Hulpdiensten waren vooral druk met omgevallen bomen en schade aan gebouwen zoals los gewaaide delen of daken. Onder andere in De Lutte, Rijssen, Vroomshoop en Nijverdal ontstond schade aan gebouwen door de wind. Ook waaiden op enkele plaatsen bomen op gebouwen en auto's. Aan de Hofmeijerstraat in Oldenzaal kwam een boom op het Carnavalsmuseum terecht. Ook in Tilligte raakte een woning beschadigd door een omgevallen boom.

De brandweer spreekt van een drukke, maar beheersbare middag en avond.

Ook het openbaar vervoer in Twente ondervond hinder vanwege storm Eunice. Treinen reden sinds vrijdagmiddag twee uur niet meer en ook busvervoerder Twents bouwde de dienstregeling na vier uur af. De schade aan het spoor in Twente valt mee, maar elders in het land is Prorail nog steeds bezig met het herstellen van de schade. De NS verwacht dat de eerste treinen zaterdagmiddag weer kunnen rijden, maar adviseert reizigers hun reis vooraf goed te plannen. Alle bussen in Twente rijden wel weer volgens normale dienstregeling.
::volgendepagina::
Hoe groot de schade is in Twente, wordt volgens het verbond van verzekeraars pas in de loop van komende week duidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.