Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Nationale IJsvogeldag in Denekamp

20221702 ijsvogel dag
Ijsvogel
Beeld: Twente FM

DENEKAMP – De Landelijke Ijsvogeldag wordt dit jaar op zaterdag 26 februari in Denekamp gehouden. Op de deze dag kunnen ijsvogelonderzoekers, ijsvogeltellers en andere belangstellenden bijeenkomen om presentaties bij te wonen waar uitwisseling van kennis en informatie plaats vind en ze nieuwe contacten op kunnen doen.


De bijeenkomst vindt plaats in het Kulturhus. De presentaties zijn in de ochtend gericht op de regio Twente over ‘IJsvogels en waterbeheer’ door Waterschap Vechtstromen, ‘Twintig jaar ijsvogelonderzoek in Twente’ door Peter van den Akker en ‘IJsvogels rond Denekamp’ door Jos Bruns. De middag is gevuld door de auteurs van het nieuwe ijsvogelboek ‘Ecologie en verplaatsingspatroon van de ijsvogel’, Jelle Harder vertelt over de ‘Spectaculaire toename van ijsvogels in Noord-Holland’. Foto’s van ijsvogels worden vertoont door Henrie Groeneveld, Ruud van Doorn en Mirjam de Vroomen.
::volgendepagina::
Belangstellenden kunnen zich aanmelden tot 24 februari. Om zich aan te melden kan men mailen naar [email protected] met voor- en achternaam en woonplaats.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.