Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.

Nieuw beleid buitengebied Dinkelland

Koeien in weiland
koeien in Twents weiland
Beeld: Twente FM

DINKELLAND - De gemeente Dinkelland heeft het beleid voor het buitengebied aangepast. In de nieuwe beleidsregeling ‘Buitengebied met kwaliteit’ zijn meerdere beleidsnota’s samengevoegd. Het doel hiervan is de ruimtelijke kwaliteit in het buitengebied van de gemeente te verbeteren en meer ontwikkelingen mogelijk te maken.


“In ons buitengebied zijn allerlei functies te vinden die om ruimte vragen”, geeft wethouder Benno Brand aan. Landbouw, natuur, toerisme, bedrijvigheid en plekken om te recreëren en te wonen leggen druk op het buitengebied. ‘’Om ervoor te zorgen dat we ook in de toekomst al deze functies kunnen behouden, moeten we ze combineren’’, verklaart Brand. Een van de uitdagingen die op de gemeente afkomt is de toenemende leegstand van agrarische bebouwing. Daarom gaat zij met dit beleid de sloop van vrijkomend agrarisch vastgoed stimuleren en economische vervolgfuncties mogelijk maken. “Hiermee houden we ons buitengebied niet alleen leefbaar, maar ook aantrekkelijk.”

Belangrijkste aanpassingen

Om dit te kunnen bereiken beschikte de gemeente al over verschillende beleidsregelingen, zoals Rood voor Rood, Kwaliteitsimpuls Groene Omgeving en Schuur voor Schuur. Deze en andere beleidsnota’s zijn nu samengevoegd in de nieuwe regeling.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.